Victòria del Barça contra el Rosenborg
@FCBFemeni

Sota el gèlid ambient de Malmö, el Barça ha aconseguit sumar una altra victòria a la Champions: 0-6 davant el Rosengard, amb gols de Salma Paralluelo, Patri Guijarro, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Martina Fernández i Jessica Wik en pròpia porta. Tot i les baixes nombroses i sensibles amb les quals hi arribava l’equip de Jonatan Giráldez, les blaugrana han firmat el tercer triomf a la Lliga de Campions per mantenir el ple de victòries. A falta de disputar els tres partits restants de la fase de grups, les campiones vigents d’Europa ja són més a prop dels quarts de final.

Un Barça dominador deixa poc aire per respirar al Rosengard

No hi havia la parella de centrals habituals —Mapi León i Irene Paredes—, ni Cata Coll —amb una lesió d’última hora al turmell dret—, ni tampoc Alexia Putellas, Fridolina Rolfö, Jana Fernández i Bruna Vilamala. Però tot i això, el Barça ha aconsguit el control del partit en pocs minuts. De fet, quan només n’havien passat tres, les blaugrana han tingut la primera ocasió clara amb un xut de Salma Paralluelo que ha hagut d’aturar Mukasa, portera del Rosengard.

El fred de Malmö —on el termòmetre marcava 0 ºC— no ha estat un impediment perquè el Barça s’hagi instal·lat a camp rival. Al minut 15, les de Giráldez s’han avançat en el marcador gràcies a un gol en pròpia porta de Jessica Wik, qui intentava rebutjar una pilota filtrada d’Aitana Bonmatí. Ha estat aleshores quan el Rosengard ha reaccionat i ha obligat a aparèixer en escena Sandra Paños. La portera blaugrana ha aturat una pilota que ha sortit fregant el pal.

No ha estat fins a 10 minuts abans d’acabar la primera part quan el Barça ha tornat a trobar porteria. I ho ha fet amb una gran triangulació entre Keira Walsh, Ona Batlle i Salma Paralluelo, l’autora d’aquest segon gol. Ja en l’últim minut del primer temps, Patri Guijarro, amb un xut des de llarga distància que ha entrat per l’escaire, ha fet el 0-3, amb el qual el Barça ha marxat al vestidor.

200 gols del Barça a la Champions

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica: un Barça insistent que a la zona de tres quarts ha continuat ofegant el Rosengard. Quan ja havien superat el quart d’hora, Aitana Bonmatí ha anotat el quart gràcies a l’assistència per la banda dreta de Lucy Bronze. Amb aquest, el Barça ha arribat als 200 gols a la Champions i s’ha convertit en el sisè equip de la història que arriba a aquesta xifra.

Amb un rival ja pràcticament fos, les blaugrana han continuat ampliant la distància en el marcador i Mariona ha firmat el 0-5 amb un gol de penal. Ja a l’afegit, la central del filial Martina Fernández ha sentenciat amb el 0-6.

Tres victòries en tres partits a la Champions, amb 13 gols a favor i només un en contra. A falta de disputar els tres partits restants, l’equip de Jonatan Giráldez ho té tot encarrilat per ser als quarts de final de la màxima competició europea.