El Parlament de Catalunya ha decidit atorgar la Medalla d’Honor en categoria d’or al Mèrit Esportiu al Barça. L’acte de lliurament serà aquest dimecres 13 de setembre a les 20 h. La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha destacat, sobretot, la contribució al creixement, reconeixement i professionalització del futbol femení de l’equip de Jonatan Giráldez.

Les jugadores, referents de les noves generacions

El fet que ara els joves agafin com a referents jugadores com Alexia Putellas, Aitana Bonmatí o Mapi León ha estat una de les bases del discurs que ha pronunciat Anna Erra. “Les jugadores han col·laborat a avançar en la construcció d’una societat més justa i igualitària”, ha afegit. La presidenta de la cambra s’ha mostrat segura que aquest auge del futbol femení que ha causat el Barça marcarà un abans i un després en la societat.

A més del canvi en la societat que han significat les victòries de les de Jonatan Giráldez, Anna Erra també ha destacat els valors de l’esport, així com el respecte pel rival, la perseverança, l’esforç i la feina en equip, entre d’altres.

És des de l’any 2000 que el Parlament de Catalunya lliura aquestes medalles per premiar persones o institucions mereixedores d’un reconeixement. L’última premiada amb aquest guardó va ser la jugadora de bàsquet Laia Palau.