Riqui Puig Maradona Cup FC Barcelona Boca Juniors
@FCBarcelona

La Maradona Cup ha servit a Xavi Hernández per donar minuts als jugadors menys habituals. L’empat del Barça contra el Boca Juniors és, segurament, el menys important, perquè el més destacat ha estat el repartiment de minuts per tal de dosificar esforços i la possibilitat de veure en acció molts jugadors del filial. El club argentí s’ha endut el trofeu als penals (2-4).

Jugadors motivats

L’onze inicial no incloïa cap jugador dels titulars de l’empat en Lliga contra l’Osasuna i sí futbolistes poc habituals. Cal destacar el debut, de nou, de Dani Alves, però també l’estrena a l’onze inicial de Ferran Jutglà a l’extrem dret, Coutinho com a fals nou o Dest com a extrem esquerre. També ha debutat Álvaro Sanz al mig del camp acompanyant Demir, que avui sí que ha tornat a jugar, i Riqui Puig, un dels que s’han mostrat més participatius.

Una Maradona Cup entretinguda

El Barça ha volgut dur la iniciativa en el joc, però s’ha trobat amb un Boca Juniors que no ha tingut problemes a l’hora de deixar jugar i buscar transicions ràpides per mirar de sorprendre els de Xavi Hernández. Si bé el Barça ha dominat durant els primers minuts, l’equip argentí ha tingut les seves opcions durant la primera meitat. Els blaugrana s’han refet amb un canvi de posicions. Ferran Jutglà ha passat a jugar de davanter centre, Demir se n’ha anat a la dreta i Coutinho ha passat al mig del camp.

Els gols, a la segona part

Xavi Hernández no ha començat la segona meitat amb gaires canvis. Mingueza per Lenglet i Ilias per Demir han estat els únics jugadors que han tingut minuts d’inici. El primer gol de l’enfrontament l’ha fet Ferran Jutglà al minut 51 amb un xut potent a la mitja volta. Aquest ha estat el primer gol de Jutglà com a jugador barcelonista del primer equip. Ilias ha pogut ampliar el marcador, però Neto ha aparegut en el minut 56 amb una aturada providencial.

Més canvis per a jugadors joves i empat

L’entrenador del FC Barcelona ha aprofitat per fer més canvis amb les entrades de Mika Mármol, Matheus, Arnau Comas i Guillem Jaime, tots quatre jugadors del filial. El joc s’ha diluït una mica, com és lògic, i els joves han intentat mantenir el to davant els argentins, però Ceballos, en un contraatac de llibre molt ben organitzat, ha fet l’empat a un definitiu.

La Maradona Cup, als penals

Com que es tractava d’un trofeu, després de l’empat a un s’han hagut de fer llançaments de penals per decidir-ne el campió. El Boca Juniors s’ha endut la Maradona Cup als penals (2-4) després de les errades de Matheus Pereira i de Guillem Jaime.