Yusuf Demir està desapareixent a poc a poc del Barça. El jugador austríac cada cop té menys participació i, més enllà dels motius futbolístics, sembla que n’hi ha un d’econòmic important. Demir suma nou partits oficials amb el primer equip del Barça i si arriba als 10, el club blaugrana estarà obligat a pagar 10 milions pel seu fitxatge.

L’acord amb el Rapid de Viena per Demir

L’acord al qual van arribar el Barça i el Rapid de Viena va ser d’una cessió amb opció de compra obligatòria si Yusuf Demir jugava 10 partits oficials amb el primer equip. Això és perquè, “a priori”, es tractava d’un fitxatge pel Barça B. Finalment, les bones actuacions a la pretemporada van propiciar que el jugador se li va fes fitxa del primer equip.

Els 9 partits que ha disputat Demir amb el primer equip

En total, Demir ha disputat 290 minuts repartits entre sis partits de Lliga i tres de Champions League.

  1. Athletic Club – Barça (28 minuts)
  2. Barça – Bayern Munic (31 minuts)
  3. Barça – Granada (75 minuts)
  4. Cadis – Barça (45 minuts)
  5. Barça – Llevant (9 minuts)
  6. Rayo Vallecano – Barça (30 minuts)
  7. Barça – Espanyol (2 minuts)
  8. Barça – Benfica (66 minuts)
  9. Bayern Munic – Barça (4 minuts)

10 milions que el Barça vol per fitxatges

Si Yusuf Demir juga un minut oficial més, el Barça haurà de pagar 10 milions d’euros al Rapid de Viena al mercat d’hivern. Uns milions que, des de la secretaria tècnica, volen fer servir per reforçar la plantilla. Això pot condicionar Xavi Hernández que, si el fa jugar un minut abans de l’1 de febrer, veurà com els possibles fitxatges que hagi demanat potser no arriben. Tanmateix, si el Barça finalment no el vol incorporar, no jugarà més, perquè estaria obligat a pagar el 10 milions a final de temporada, quan s’obri el mercat d’estiu.