Alberto Toril, entrenador del Reial Madrid, va assegurar a la roda de premsa prèvia al partit que “no hi ha tanta diferència” entre blanques i blaugrana, i que “la victòria arribarà en qualsevol moment”. Doncs no serà a les semifinals de la Supercopa d’Espanya; el Barça ha eliminat el seu equip amb un contundent 4 a 0 i suma 15 clàssics guanyats de 15 jugats.

La diferència queda clara des del principi

Després de la ressaca dels premis The Best en què Aitana Bonmatí va ser la gran triomfadora de la nit, Jonatan Giráldez no s’ha guardat res per jugar contra el Madrid. El gallec, que va veure com es quedava sense el premi a millor entrenador, ha posat el millor onze possible i ha donat la titularitat a una Cata Coll que tot just acaba de rebre l’alta mèdica.

El Barça només ha necessitat dotze minuts per demostrar que encara hi ha diferència. El temps que ha trigat Mariona per caçar una pilota morta dins l’àrea després d’un córner per avançar les blaugrana. Amb la llauna oberta, Salma Paralluelo ha deixat estabornides les blanques amb el 2 a 0 tres minuts més tard. Ona Batlle li ha pispat la pilota a Athenea després d’un esprint vertiginós i li ha passat a Salma. L’aragonesa ha fet un control sublim i ha enviat la pilota a la xarxa amb l’exterior del peu. Mariona, després d’un penal revisat pel VAR, ha fet el tercer abans del descans.

Festival de control blaugrana a la segona part

El quart gol del Barça també l’ha marcat Salma Paralluelo als 51 minuts del matx. L’aragonesa només ha hagut d’empènyer una bona centrada des de la banda dreta de Graham Hansen que ha superat tota la línia defensiva blanca.

Després ha arribat el carrusel de canvis i Jonatan Giraldez ha pogut repartir minuts i donar descans a futbolistes importants com ara Mariona Caldentey, Salma Paralluelo i Irene Paredes.

Barça – Llevant, la final de la novena edició de la Supercopa

El Llevant serà el rival del Barça a la final de la novena edició de la Supercopa d’Espanya. Les granotes van superar l’Atlètic de Madrid per 3 gols a 1 després d’una pròrroga a la primera semifinal. El matx es disputarà aquest dissabte dia 20 de gener a les 20 h a l’estadi de Butarque, el camp del Leganés. Serà la primera oportunitat que tindrà el Barça per aixecar una copa en una temporada en la que aspiren al pòquer de títols.