El Barça s’ha proclamat campió de la Lliga després de la victòria d’ahir al camp del Granada (0-3). Tan bon punt va acabar el partit, prop de 2.500 culers es van aplegar a Canaletes per celebrar el títol, però aquesta tarda la ciutat ha tornat a estar de festa amb una rua de l’equip blaugrana al centre de la ciutat.

L’autocar ha sortit a les 18 h, i ha avançat durant gairebé una hora i mitja per l’avinguda del Paral·lel fins a arribar a la Font Màgica de Montjuïc. Al llarg del recorregut, els jugadors han celebrat la 24a Lliga del club, juntament amb els milers d’aficionats que s’han aplegat per veure els seus ídols. La multitud ha alçat milers de banderes formant un riu d’escuts blaugrana i també de telèfons mòbils a punt per immortalitzar el moment.

Per tenir una vista privilegiada de la rua, molts culers s’han desplaçat ben d’hora a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i han ocupat els dos ponts que uneixen la via amb l’esplanada de la Font Màgica. Aprofitant que és diumenge, famílies senceres s’han acostat per veure la desfilada i, de fet, els aficionats han omplert de gom a gom el recorregut abans que es donés el tret de sortida. Per evitar incidents, l’autocar ha estat custodiat per dues fileres d’agents de la Guàrdia Urbana i diverses furgonetes del cos han flanquejat la rua per davant i per darrere.

A dalt de l’autocar, els jugadors i l’equip tècnic han amenitzat la rua ballant i cantant a ritme de l’himne del Barça. La trobada s’ha seguit intensament a través de les xarxes socials, en què els mateixos jugadors han fet tuits il·lustrant l’emoció del moment.

Durant la celebració, un grup de culers han homenatjat Johan Cruyff, que va morir el mes de març, desplegant una pancarta de l’exentrenador i exjugador del club.

A causa de l’esdeveniment, s’han produït talls de trànsit a mesura que avançava la rua i s’ha prohibit estacionar als carrers per on havia de passar l’autocar. La desfilada blaugrana també ha afectat diferents línies d’autobús, amb la qual cosa s’espera un gran volum de passatgers a les línies L1, L2 i L3 del metro. Per tal de regular les entrades i sortides de la gent s’ha reforçat el personal a les parades del Paral·lel, Poble-Sec, Drassanes, Rocafort i Espanya.