El Barça no ha fallat i ja és a la final de la Lliga ACB, que s’està disputant aquests dies a València. Els blaugrana han superat el San Pablo Burgos per 98 a 84. Els castellans, la gran sorpresa de la competició, ho han intentat i han presentat batalla però no han pogut fer res amb la solidesa defensiva dels homes de Svetislav Pesic.

El Burgos remunta al segon quart

El primer quart ha estat força estrany i s’ha desenvolupat a ratxes: una primera del Barça, amb un parcial de 8-0, i, de seguida, una altra de 0-8 del Burgos. Semblava que els castellans entraven en el matx quan els blaugrana han tornat a fer un altre parcial de 9 a 0. Al final del primer període, diferència de sis punts, 23 a 17 amb tots dos equips poc encertats en atac (35 i 29 % respectivament) i un San Pablo Burgos molt castigat per les faltes personals (10 en total). El Barça semblava que s’havia escapat a mitjans del segon quart amb una màxima diferència de 16 punts, però un parcial de 0 a 14 ha deixat l’enfrontament molt igualat, 43 a 41, al descans.

Barça Burgos semifinal ACB 2020
@FCBBasket

Sentència al tercer quart

Tot i no oferir la millor imatge, la defensa blaugrana ha estat massa per al Burgos, que no ha sabut atacar bé i amb precipitacions. Els blaugrana han millorat l’encert ofensiu gràcies a les bones aportacions de Higgins i Mirotic, màxim encistellador del matx amb 18 punts en només 17 minuts. Al final, l’ofici barcelonista ha estat clau per tirar endavant un partit que se li havia posat complicat al descans. La profunditat de banqueta també ha estat clau per a un partit que ha acabat amb els 14 punts de diferència.