Barça Bayern Champions 2020
@FCBayernES

No ha pogut ser. I de fet, ha faltat un món. El Bayern ha passat per sobre d’un Barça fràgil i sense esma i l’ha eliminat amb claredat, contundència i justícia per 2 a 8Setién ha prioritzat la possessió per davant de l’atac amb un 4-4-2 que incloïa Arturo Vidal però no Griezmann. Una declaració d’intencions que ja havia avisat a la roda de premsa prèvia al partit. Amb la pilota als peus, ells ho tindran més difícil per fer-te mal, deia el tècnic. Doncs en quatre minuts, els alemanys n’han tingut prou per demostrar que ni de bon tros. Pilota a l’espai a la banda, pilota a la frontal de l’àrea, paret, i gol de Müller. A remar. Per sort, Alaba, s’ha fet un golàs en pròpia tot just tres minuts després.

Arturo Vidal Bayern Barça
@FCBarcelona_cat

Vertigen inicial

L’esquema de Setién perdia un davanter però ha donat ales als dos laterals i Alba i Semedo ho han sabut aprofitar. D’una centrada de l’esquerrà ha arribat l’empat però Semedo no ha volgut ser menys i ha deixat Suárez mà a mà amb Neuer. L’uruguaià no ha definit bé i el porter ha refusat a córner. El frenesí inicial ha seguit amb una centrada de Messi que s’ha enverinat i ha acabat al pal davant la incredulitat de davanters i defenses. I és el que primer quart d’hora ha estat de vertigen.

Piconadora alemanya

Però per vertigen, el que li ha entrat als jugadors del Barça, que han vist com en nou minuts el Bayern ha fet tres gols i Ter Stegen n’ha tret dues claríssimes. Messi ha pogut fer el 2 a 1, no ho ha fet i el càstig ha estat brutal. Sergi Roberto ha perdut una pilota absurda on no s’han de perdre i Perisic ho ha castigat. Gnabry s’ha encarregat de fer el tercer després de deixar Lenglet en evidència i Müller, a la mitja hora, s’ha avançat al central francès per posar el quart en el marcador. La cara d’un Setién que havia assegurat que el partit estava molt més igualat del que la gent pensava era un poema. La millor notícia per al Barça és que els bavaresos no han fet cap gol més abans del descans. La dolenta, veure Messi marxar cap a vestidors rumiant-se, qui sap, si el seu futur.

Suárez retalla distàncies però és un miratge

Setién

ha decidit moure la banqueta i donar entrada a Griezmann per Roberto però no canviat res. Domini alemany, ocasions alemanyes i poc del Barça. El Bayern no ha estat encertat i Suárez s’ha encarregat de posar emoció al partit amb un golàs. Control, retall i cap a dins. El 2 a 4 ha estat un miratge. Davies ha fet ballat Semedo fins a un punt que ha sabut greu i Kimmich ha aprofitat el regal per fer el cinquè. Amb tot decidit, el Bayern s’ha permès reservar jugadors per a semifinals i posar Coutinho al camp. El brasiler, cedit pel Barça, haurà agraït com mai jugar el matx amb els alemanys. Lewandoski ha fet el sisè a centrada de Coutinho i ell mateix s’ha encarregat de fer el 2 a 7 i el 2 a 8. Una desfeta. La pitjor derrota en tota la història del Barça en competicions europees. Un partit dur però real, amb un bany de joc que sembla deixar clar que aquest cicle blaugrana s’ha esgotat. Ara tocarà repensar el futur en un mercat molt difícil per culpa del coronavirus.