El Barça B ha guanyat davant el Badalona per 2 a 1 en partit ajornat de la vintena jornada de Lliga per la disputa del conjunt escapulat de la Copa del Rei. El nou tècnic del primer equip, Quique Setién, no s’ha volgut perdre el partit dels homes del filial i l’ha vist des de la tribuna del nou Estadi Johan Cruyff. Amb aquest triomf, els blaugrana són tercers a la classificació i aconsegueixen entrar en zona de play-off d’ascens. A més a més, continuen invictes com a locals.

El Badalona marca primer

El conjunt dirigit per Francisco Javier García Pimienta ha començat el partit amb un domini clar de la pilota, però sense trobar en cap moment la profunditat necessària per crear ocasions de gol. Álex Collado ha disposat d’algunes arribades, però no ha estat capaç de posar en problemes el porter del Badalona, José Miguel Morales. A partir del minut 20 els homes de Manolo González han començat a crear perill a la porteria del Barça. El jugador escapulat, Hugo Esteban, podria haver fet l’1-0, ja que ha obligat Sergi Puig a lluir-se amb una bona estirada. El Barça també hauria pogut posar-se per davant al minut 38, quan Akieme s’ha tret de la butxaca un gran llançament des de la frontal que ha acabat impactant al travesser de la porteria rival. Quan faltaven cinc minuts per a la mitja part, els badalonins n’han tingut una altra de clara amb una ocasió múltiple que ha acabat en córner. No ha faltat la polèmica en aquesta primera meitat, quan, tres minuts abans del descans, l’àrbitre no ha assenyalat un possible penal sobre Hiroki. Els de García Pimienta sembla que no s’han oblidat del penal no assenyalat perquè han comès un desajust defensiu que ha permès el contracop del Badalona que ha acabat amb l’1 a 0 d’Adri Díaz.

Barça B Badalona Segona B Monchu
@FCBarcelona

Al segon temps, remuntada blaugrana

La segona part ha començat amb un intercanvi de cops. Primer el Badalona ha disposat d’una bona ocasió, i després ha estat Collado qui ha enviat una pilota al pal. Al minut 8 d’aquest segon temps, Monchu ha igualat el marcador amb una bona volea des de fora de l’àrea. El Barça ha dominat la possessió de la pilota i això s’ha acabat traduint en el gol de la remuntada blaugrana. Morer, després d’una bona jugada combinativa per la banda dreta, ha acabat superant Morales amb un xut creuat al minut 79 de partit.

Sense Riqui Puig ni Iñaki Peña

El matx contra el Badalona ha estat el primer sense Riqui Puig, per la presència al primer equip, que tot i així no s’ha volgut perdre el partit i l’ha vist des de la llotja. El de Matadepera s’ha entrenat aquest mateix dimecres a la ciutat esportiva en la sessió que ha dirigit Quique Setién. Riqui Puig només havia deixat de disputar dos enfrontaments amb el B: davant l’Ejea, per unes molèsties físiques, i contra el Lleida, per sanció. Iñaki Peña tampoc no ha estat convocat perquè també s’ha entrenat amb el primer equip.