El Barça Atlètic ha guanyat contra el Reial Unió Club d’Irun per 2 a 1 en la jornada 17 de la Primera Divisió RFEF masculina. El Barça ha dominat el partit en la major part del temps i amb aquest resultat veuria el descens a set punts i se situa vuitè en la classificació.

Domini blaugrana

El partit ha començat sense protagonistes i amb possessions molt estèrils per part dels dos equips. Una vegada arribat el minut 20, els blaugrana han aconseguit apoderar-se del control de la pilota, i han aconseguit possessions llargues, però sense perill. Quan al minut 31 el porter del Barça Atlètic ha executat un servei amb les mans, la pilota se li ha relliscat de les mans i ha tocat la pilota fora de l’àrea. L’àrbitre ha xiulat falta en la mateixa línia de la frontal de l’àrea blaugrana. L’Irun no ha sigut capaç d’aprofitar l’oportunitat d’or per ficar-se per davant del partit. El xut de Luque ha fregat l’escaire esquerre del porter. El domini blaugrana ha tornat a ser el protagonista i, després de tres ocasions molt clares, al minut 44, Luismi Cruz amb un xut des de fora de l’àrea ha obtingut el primer gol local. Ha sigut, sens dubte, el jugador més destacat i més desequilibrant de la primera part per al Barça.

Final feliç

El Barça ha començat la segona part amb una ocasió claríssima. L’estadi s’ha aixecat per un gol “fantasma” que l’àrbitre de línia no ha assenyalat. Els blaugrana han pujat molt la intensitat i han pressionat la sortida de pilota dels irundarres. Han provocat moltes errades defensives i han creat ocasions perilloses. Ha sigut un monòleg culer, en què els jugadors han fet passades i xuts espectaculars, però sense materialitzar-les en gol. Al minut 68, l’Irun ha fet tres canvis per intentar canviar la dinàmica, i ho han aconseguit. Al minut 70, un contraatac dels irundarres ha acabat en gol amb una rematada de Jon Ander, un jugador que acabava d’entrar al partit. Al minut 79 ha arribat el segon gol del Barça, en una jugada molt ben construïda i amb paciència. Una passada d’Alvaro Nuñez i un xut des de la frontal de l’àrea d’Aranda han servit per posar punt final al partit. El Barça Atlètic veu el descens des de la vuitena posició i la deixa a set punts per sota.