El Barça B s’ha endut el derbi de la Primera RFEF femenina per 1 a 2. Les blanc-i-blaves han pogut guanyar, però han perdonat dues ocasions clares i el Barça les ha castigades. L’Espanyol acaba l’any amb 19 punts, el Barça amb 23 i en zona de play-off. Els gols de les culers els han fet Lucia i Ona, mentre que Adriana ha fet el de l’Espanyol. La davantera ja porta set dianes en nou partits.

Molta efectivitat i poc futbol

El derbi de la Primera RFEF ha començat com el dia, gris. Ha estat una primera part amb poc ritme que ha tingut moments puntuals de perill. A través d’una passada directa de Txell Font ha arribat la primera ocasió, però Ona no ha pogut superar Carla en l‘u contra u. Al minut 22, la portera culer ha tornat a fer una passada a l’esquena de la defensa que, aquest cop sí, Lucía Corrales ha aprofitat, i ha marcat el primer. Golàs per avançar el filial blaugrana.

Durant la primera part, l’Espanyol no ha trobat les ocasions, però sí que ha trobat el gol. I l’ha trobat Adriana Martín per continuar amb la gran temporada que està fent. Al minut 31 ha aprofitat un error del Barça i ha creuat la pilota lluny de l’abast de la portera blaugrana. Primera part d’altíssima efectivitat, però poc espectacle. 1-1 al descans.

Un bon Espanyol no en té prou per tombar el Barça

A la represa, el partit s’ha accelerat. El Barça hauria pogut fer gol en una falta lateral, però Martina ha rematat fora. A l’altra porteria, Judith Pujols ha evitat el gol de Judith Pablos, que s’havia plantat sola davant Txell. Al 56, l’Espanyol ha gaudit d’una jugada embolicada a l’àrea petita, però no han aconseguit acabar-la d’empènyer. Les blanc-i-blaves no han aprofitat el moment i, al minut 70, Ona ha fet el segon amb un xut creuat imparable.

El partit s’ha trencat, però l’Espanyol no ha aconseguit generar ocasions clares de gol. Esther Laborde, quan faltaven 10 minuts per al final, ha pogut sentenciar-ho, però el xut ha marxat llepant el pal. Adriana ha tingut l’última, però ha marxat per sobre el travesser. L’Espanyol ho ha tingut a la mà, però ha faltat encert. Al final del partit, victòria culer a terres periques per acabar l’any 2022. 23 punts per a unes, 19 per a les altres.

Hem estat atrevides i això ens ha penalitzat.”