Rayo Vallecano Barça

El Barça només ha pogut sumar un punt davant el Rayo Vallecano. Xavi Hernández continua sense guanyar la seva bèstia negra, un Rayo que ha jugat millor a la primera meitat, però que a la segona ha estat inferior als blaugrana. Tot i això, el joc dels barcelonistes ha estat pobre i sense profunditat i només al final de l’enfrontament ha tingut opcions de guanyar.

Sis canvis i titularitat de Frenkie de Jong

Xavi Hernández no podem dir que hagi fet una revolució, però gairebé perquè el de Terrassa ha fet sis canvis respecte a l’onze inicial que va jugar el partit d’abans de l’aturada de seleccions contra l’Alabès. La novetat més destacada, la d’Iñaki Peña per Ter Stegen a la porteria, però també a la defensa, amb les absències de Ronald Araujo i Koundé, o Gundogan al mig del camp. Fermín i Joao Félix tampoc no han jugat d’inici mentre que sí que ho han fet Frenkie de Jong o Pedri, entre d’altres.

Un Rayo molt intens

El Rayo Vallecano s’ha mostrat molt intens des de l’inici de l’enfrontament. Els de Francisco han pressionat la sortida de la pilota i han obligat a Frenkie de Jong a col·locar-se entre els dos centrals. Gràcies a la pressió i a les errades defensives del Barça, el local han tingut un parell d’arribades amb perill. A l’altra àrea, Robert Lewandowski ha tingut el gol blaugrana, però no ha pogut xutar bé mentre que l’únic que creava perill en atac era Lamine Yamal, que ha pogut marcar en una ocasió, però el xut ha estat massa fluix. Un mal control del del planter sol davant Dimitrievski hauria pogut significar el 0 a 1.

Gol polèmic d’Unai López

Al minut 39 el Rayo s’ha avançat gràcies a un golàs d’Unai López amb l’exterior de la cama dreta que ha sorprès Iñaki Peña. La jugada venia precedida d’un fora de joc que el VAR no ha concedit i, per aquest motiu, ha pujat l’1 a 0 al marcador. El Rayo hauria pogut marcar un segon gol de no ser per Balde, que ha refusat la centrada de De Frutos quan Camello ho tenia tot a favor a porteria buida.

Reacció blaugrana, a mitges

A la segona meitat, el Barça ha fet un pas més i amb les entrades de Gundogan i Joao Félix per Oriol Romeu i Ferran Torres s’ha vist un equip més obert i amb més profunditat. Tot i això, les ocasions del Barça han arribat per dalt, amb rematades de cap que no han estat reeixides.

A falta de 16 minuts per acabar el matx han entrat Fermín i Raphinha. El brasiler ha entrat i ha tingut l’ocasió per empatar, un xut des de fora de l’àrea que s’ha estavellat al pal.

Al minut 84, una centrada de Balde l’ha introduït Lejeune en pròpia porteria quan Robert Lewandowski estava a punt de rematar. Era l’empat a un que permetia somiar en el triomf blaugrana. El domini i les ocasions eren dels de Xavi Hernández. Al temps afegit, hi ha hagut un possible penal sobre Raphinha que l’àrbitre no ha assenyalat, però el marcador no s’ha mogut. Un punt amb males sensacions.