Axel Laurence guanyador etapa 5 Volta Ciclista Catalunya

Axel Laurence ha estat el vencedor de la cinquena prova d’aquesta Volta 2024, que s’ha iniciat a Altafulla i ha acabat a Viladecans. Una etapa, que com la de dijous, s’ha decidit a la foto “finish”. El jove ciclista francès, de l’Alpecin, s’ha imposat al guanyador de la quarta etapa, Marijn van den Berg (Education First). El neerlandès, guanyador a Lleida i segon a Viladecans, es reafirma com un dels millors esprinters de la Volta. Per la seva banda, el líder de la general Tadej Pogacar no ha tingut problemes per mantenir el mallot de líder. La distància entre ell i Mikel Landa, que és segon, es manté en 2 minuts i 27 segons.

Una etapa d’altes velocitats

El perfil de la cinquena prova de la Volta Ciclista a Catalunya ha permès que veiéssim altíssimes velocitats, sobretot al final de l’etapa. Grans baixades que han fet córrer els ciclistes a una velocitat mitjana de més de 50 quilòmetres per hora durant els 40 minuts finals. L’estrena d’Altafulla i Viladecans a la Volta ens ha deixat però, 167,3 quilòmetres bastant descafeïnats. Escapades neutralitzades durant tota l’etapa i un final amb més de 70 ciclistes. Axel Laurence, de 22 anys, ha estat el més ràpid aquest cop i ha guanyat la seva primera etapa a una Volta. Tres dels corredors del “top” cinc de l’etapa, ja ho van ser a la quarta: Axel Laurence, Marijn van den Berg i Bryan Coquard.

Aquest ha estat el resultat de la cinquena etapa de la Volta Ciclista Catalunya:

• 1r: Axel Laurence (FRA): 3:36:05
  • 2n: Marijn van den Berg (NED): mt
  • 3r: Bryan Coquard (FRA): mt
  • 4t: Orlouis Alberto Sanabria (VEN): mt
  • 5è: Stephen Williams (GBR): mt