Sanció CE Europa incidents Cerdanyola
El CE Europa juga a la Segona RFEF

La Federació Espanyola de Futbol ha decidit els sistemes de competició, ascensos i descensos de la Primera, Segona i Tercera RFEF. Els clubs que participen en aquests campionats tindran un sistema diferent dels que hi havia fins ara.

Descensos de Segona RFEF a Tercera RFEF

La Segona RFEF és una modificació de l’antiga Segona B i es mantenen els cinc grups actuals que es van crear arran de la pandèmia (abans eren quatre). També seran de 18 equips. En el grup en què jugaran els equips catalans hi haurà l’Espanyol B i l’Europa. Baixaran a Tercera RFEF els cinc últims classificats i dos equips més, que sortiran d’una eliminatòria de descens entre els quatre pitjors 13s d’entre els cinc grups. Serà en una seu neutral i dos mantindran la categoria. En total, baixaran 27 equips de Segona a Tercera RFEF.

  • Baixen els cinc últims classificats
  • Els quatre pitjors sisens per la cua faran eliminatòria de descens
  • En baixaran dos més, per a un total de 27
Així serà la nova Segona RFEF

Ascens de Segona RFEF a Primera RFEF

Els clubs que vulguin pujar de categoria a la semiprofesional Primera RFEF no ho tindran fàcil tampoc. Igual que els altres casos, el primer de cada grup ascendeix de forma directa. Les altres cinc places se la jugaran els classificats entre el segon i el cinquè lloc de cada grup (20 en total). Com en els altres casos, en una seu neutral s’acabarà de decidir en un play-off d’ascens amb barreja dels clubs dels diferents grups.

  • Puja directament el primer de cada grup
  • Del segon al cinquè, play-off en seu neutral (20 equips)
  • D’aquí en sortiran cinc equips més