Els Lluïsos van sortir disposats a defensar els cinc punts d’avantatge aconseguits en l’anada, i de fet van anar al davant durant bona part del partit. Però els nervis van passar factura als graciencs, que van veure com el Mataró aconseguia remuntar en l’últim quart, empès per l’afició. La pressió ambiental es van engrandir, fins al punt que algun seguidor va llançar un encenedor a la pista. Els jugadors dels Lluïsos li van voler fer veure a l’àrbitre, però un jugador local va ser molt ràpid i dissimuladament el va fer desaparèixer. El nostre càmera ja l’havia enxampat. El partit va acabar amb victòria de cinc per al conjunt groc. Caldria una pròrroga i tot feia presagiar l’ascens local. Finalment, els graciencs es van refer per acabar guanyant el partit. 66 a 67. L’ascens a la Lliga EBA ja era una realitat, i ara caldrà veure si el club pot assumir econòmicament el que ha aconseguit esportivament.