Ander Mirambell

Ander Mirambell ha decidit que és el moment de posar punt final a la seva carrera esportiva com a pilot de skeleton. El barceloní penja el casc després de 17 anys practicant un esport que era pràcticament desconegut a casa nostra, quan va decidir-se a practicar-lo.

Ander Mirambell, un pioner de l’skeleton a casa nostra

Mirambell ha estat el pioner de l’skeleton a casa nostra. De fet, va començar a practicar-lo abans de la creació de la Federació Espanyola d’Esports de Gel. Com a curiositat, en els seus inicis es calçava un ratllador de formatge com a sabates. Després van venir 17 anys de carrera esportiva plena de reptes i objectius.

Com a grans fites hem de destacar les quatre participacions en Jocs Olímpics (Vancouver 2010, Sotxi 2014, Pyeongchang 2018 i Pequín 2022), dues Copes Amèrica (el primer europeu a aconseguir tants títols), 92 participacions en la Copa del Món, campió d’Espanya, top cinc en curses de l’IBSF i detalls singulars com la seva marca històrica de velocitat punta (139,9 km/h) en el circuit de Saint-Moritz.

Els reptes de futur

Mirambell ha explicat quins seran els seus reptes a partir d’ara. Es convertirà en l’entrenador de la pilot belga Kim Meylemans, una de les protagonistes del circuit internacional, i acompanyarà els futurs talents de l’skeleton a Espanya com a director esportiu de la Reial Federació Espanyola d’Esports de Gel.