AMBICIO PERICA
Foto: @qiglesias

(EFE/Redacció) El col·lectiu Ambició Perica s’ha presentat aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Barcelona amb l’objectiu de reunir prou capital social per tenir presència al Consell d’Administració de l’Espanyol. La iniciativa pretén reunir un mínim del 20 % del capital social i comptar amb el suport de 15.000 pericos, xifres amb què, creuen, podrien tenir presència al màxim òrgan de gestió del club. L’objectiu és “poder incidir en l’estratègia del club i generar un nou Espanyol ambiciós i guanyador”.

El grup Ambició Perica està format per professionals i agrupacions vinculades a l’Espanyol, com l‘Associació de Petits i Mitjans Accionistes (APMAE). La proposta és a llarg termini: “És l’avantsala d’un canvi històric que requerirà ambició i talent”, va comentar el fundador de Rhombus Consulting, Soly Sakal.

Un model de propietat mixta

Els responsables van insistir que la seva voluntat no és plantar cara a l’actual propietari, el president Chen Yansheng, sinó ajudar-lo, ja que l’objectiu del grup és fomentar la unió de l’espanyolisme.

L’empresari i inversor, Alejandro López-Fonta, ha destacat l’aportació econòmica de Xen Yansheng des que va arribar a l’entitat catalana, el gener del 2016, tot i que va apuntar que no és l’únic element important per a la viabilitat del projecte: “Ha gastat 220 milions, però el model de propietat està allunyat del soci i ha de canviar”.

El president de l’APMAE, Carlos Bosch, va insistir en la rellevància d’involucrar els aficionats en la gestió del futbol professional i va posar com a exemple la fórmula usada a la Bundeslliga:Forjar un vincle amb l’afició convertida en copropietària permet assolir resultats reeixits i sostenibles”.