En un recorregut de 21 quilòmetres hi ha espai per a moltes històries. La Mitja Marató de Barcelona 2024 d’aquest diumenge ha deixat imatges molt especials com la de la Laia, que als 100 anys ha creuat la línia d’arribada gràcies a l’ajuda del net. Quan se li ha preguntat pel secret de la seva longevitat, ha etzibat que només cal “fer una vida normal, riure molt!“.

La Rosa Mota també és una de les protagonistes de l’altra cara de la Mitja Marató. Aquest diumenge ha aconseguit batre el rècord mundial entre els corredors de més de 65 anys, amb un temps d‘una hora, 24 minuts i 25 segons. Però, és clar, on n’hi ha hagut sempre en queda. La Rosa va córrer 21 maratons entre els anys 1982 i 1992, de les quals va guanyar 14. La més destacada, l’or olímpic de Seül 88.

Corredors que superen barreres

La Mitja Marató també ha servit a alguns corredors per superar-se i visibilitzar les malalties que pateixen ells mateixos o els familiars. La Sílvia fa 24 anys que té esclerosi múltiple, però recordarà aquest dia per haver completat 21 quilòmetres en cadira de rodes mentre l’empenyia el seu fill Èric. “Ho fem per alçar la veu, perquè es noti que som aquí”.

El Pau i l’Albert són pare i fill. Ell té un trastorn de l’espectre autista i ha volgut demostrar que això no és cap impediment per superar reptes com la Mitja Marató. No només ho ha aconseguit, sinó que a més ha assegurat que s’ho ha passat genial. “L’any que ve hi torno, sens dubte“, ha dit quan ha creuat la línia de meta.