El precandidat a les eleccions al Barça Agustí Benedito ha presentat aquest dilluns la precandidatura als comicis blaugrana. L’acte s’ha fet a l’H10 Casa Mimosa Barcelona.

Construir un nou Camp Nou

Agustí Benedito sobre el programa ha explicat que l’han madurat molt i també perfeccionat. Creu que és dels més complets de tots el precandidats. Aquest dilluns ha volgut presentar la seva proposta patrimonial, molt lligada a l‘Espai Barça. Abans d’entrar-hi a fons ha volgut fer un apunt de la situació econòmica del Barça, que és, ha assegurat, delicada. De fet, ha arribat a dir que es troba en “situació concursal”. Sobre l’Espai Barça ha afirmat, que si és president, “no es farà”.

Benedito té un projecte alternatiu i s’ha basat l’arquitecte Benedetta Tagliabue per explicar el perquè. Benedetta ha començat explicant que la reforma planificada per l’estadi està prevista sobre un esquelet vell, que ja ha sofert un desgast de més de 60 anys. Benedetta creu que un cop es comencin les obres gairebé segur que es poden trobar problemes que endarrereixen les obres i això faria encarir el projecte. De fet, ha afirmat que amb la reforma “el Camp Nou no serà el millor camp del món“.

Per Benedito el soci no coneix a fons l’Espai Barça i hi ha massa incerteses al seu voltant. El precandidat és conscient que es va fer un referèndum el 2014 i que va sortir favorable a l’Espai, però considera que aquell referèndum ha quedat desfasat. La seva idea és fer un nou camp, construir un camp nou. Creu que “el millor club del món es mereix el millor estadi del món”, i amb la reforma això no seria possible. La primera possibilitat és construir-lo sobre el mateix camp actual, o sigui, enderrocar el Camp Nou i construir-lo allà mateix. Creu que la construcció duraria uns tres anys i durant aquest temps l’equip podria anar a jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, ampliant la graderia. La segona possibilitat és construir el camp nou a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. S’ha compromès que si guanyen les eleccions en el termini de 12 mesos convocarien un referèndum per preguntar al soci on vol que es construeixi el nou Camp Nou. Ha explicat que el cost de construir un nou camp seria d’uns 900 milions d’euros.

Dues gran àrees

Benedito ha explicat que són les terceres eleccions al FC Barcelona a les quals es presenta i que el programa d’aquest any és continuador del que va presentar el 2015 amb les actualitzacions necessàries i obligatòries. El precandidat l’acompanyen en aquest “repte” 16 directius, dels quals tres són dones. Benedito ha dit que estan molt preparats.

Benedito ha explicat que el seu projecte es divideix en sis àrees, que a la vegada queden reduïdes a dues gran àrees, la social institucional, que tindria com a vicepresident l’Agustí Bassols, i l’àrea econòmica patrimonial, que la vicepresidència seria per a Laura Guitart.

Messi i Koeman

Des del punt de vista esportiu ha dit que creu a Messi se li ha d’explicar la situació del Barça i com que és barcelonista i l’entendria, pensa que es pot quedar al club. Respecta a Koeman, ha explicat que confia en ell. Creu que és valent i que al 2015 ja van parlar amb l’holandès per ser entrenador de l’equip.

Aquesta és la tercera vegada que Agustí Benedito es presenta a les eleccions del FC Barcelona, les dues anteriors van ser els anys 2010 i 2015. Aquest cop ha estat l’últim de la resta de precandidats a fer oficial que es presenta als comicis. Ho va fer de manera pública el 2 de desembre. El seu lema de precampanya és “Ara Barça, ara Benedito”.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí descarta la construcció del nou Camp Nou

En un comunicat fet per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, el consistori afirma que descarten la possibilitat de construir un nou Camp Nou al seu terme municipal.

Asseguren que “sense voler interferir en el procès electoral del FC Barcelona, l’anunci fet per Agustí Benedito no encaixa en el model de ciutat pel qual treballa l’Ajuntament de Sant Joan Despí, basat en millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, amb equipaments, zones verdes i serveis al seu abast.”