El 28 de març del 1954, es va col·locar la primera pedra del que seria el nou estadi del Barça, el Camp Nou. El camp de les Corts s’estava quedant petit i la nova construcció va acaparar les mirades internacionals per la voluntat de voler fer un dels millors estadis d’Europa. La primera pedra va ser beneïda per l‘arquebisbe de Barcelona amb presència del llavors president de l’entitat, Francesc Miró-Sans, i del general Francisco Franco, entre nombrosos representants de l’estat espanyol i de l’entorn barcelonista, com algunes penyes.

El discurs de Miró-Sans

El president del Barça Francesc Miró-Sans va presidir l’entitat des de l’any 1953 fins a l’any 1961, i va ser l’artífex de la construcció del nou estadi. En el discurs de la primera pedra  va vaticinar que “en aquest camp, conquerit a força de treballa i amor, floriran les victòries futures“, i no anava mal encaminat. El Camp Nou va ser inaugurat un 24 de setembre del 1957 durant les Festes de la Mercè i la seva construcció va trigar quatre anys.

Una jornada memorable

El cieneasta català Ramon Biadiu va documentar el dia de la primera pedra com una jornada memorable. En el reportatge es veu la caminada des del camp de Les Corts als terrenys del nou estadi. Hi van participar les penyes barcelonistes i s’hi va una missa.

JORNADA MEMORABLE
Autor: RAMON BIADIU
Any: 1954