Els comensals que aquest dimarts a la nit s’han assegut a la taula d’Ada Parellada s’han trobat diferents plats elaborats amb aliments que els proveïdors estan a punt de llençar. És la quarta edició de la iniciativa Gastrorecup, que forma part de la croada de la cuinera contra el malbaratament alimentari, i ha aconseguit exhaurir totes les places disponibles. L’objectiu de Parellada és conscienciar sobre el valor del menjar i proposar receptes basades en l’aprofitament.

“Tots som part del problema i víctimes alhora, però també som la solució. Tots som una mica malbaratadors i n’hem de ser conscients“. Ada Parellada ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que s’han de “revalorar” els aliments des de l’origen, on es descarten si tenen mides o colors inadequats, als comerços majoristes, que els han d’apartar quan s’apropa la data de consum preferent o de caducitat, fins als consumidors, que compren “per omplir la nevera” sense una previsió del que realment necessitaran.

Per això Parellada considera fonamental “reduir i revalorar” els aliments i “planificar els àpats de la setmana”. La cuinera demana a les famílies que prenguin “el congelador com un aliat” i no només un lloc “on guardar les mòmies”. Un cuinat guardat al congelador de manera proporcionada pot aguantar diverses setmanes sense fer-se malbé i així no s’ha de llençar.

Parellada ha organitzat una nova edició del sopar Gastrorecup per seguir provocant “sorpresa i impacte” en els clients. Els plats estan elaborats amb aliments de rebuig de Mercabarna, d’una botiga BonÀrea propera, i també de les petites botigues de carn i peix que estan a prop del seu restaurant, amb qui la cuinera treballa habitualment.

Escolta l’entrevista sencera aquí: