Galanthus és una entitat

dedicada a l’estudi i la divulgació del medi ambient, a banda d’altres activitats, com estudis i campanyes diverses de flora i fauna arreu de Catalunya.

El falcó pelegrí és una au rapinyaire que  va desaparèixer de la ciutat als anys 70 i que hi va ser reintroduïda de nou l’any 1999. Sergi Garcia, és membre  Falcons Urbans, una iniciativa de Galanthus que vetlla, i realitza el seguiment, de les parelles de falcons que hi ha a Barcelona i a l’entorn metropolità. Segons ha explicat a ‘El matí de Barcelona’, enguany la parella de la Sagrada Família ha posat de moment quatre ous. Al penya-segat de Montjuïc hi viu una altra parella, per bé que es desconeix si s’ha reproduït.  També hi ha una altra parella a la Diagonal. Com a novetat, l’especialista ha destacat l’existència d’una altra parella a la zona portuària.

Un altre dels projectes que ha desenvolupat darrerament Galanthus és el d’instal·lar caixes niu per a ratpenats a la xarxa d’horts urbans de Barcelona. Garcia ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que la colonització de les caixes és lent i que encara no s’ha estès malgrat que se n’han vist exemplars puntuals entrar i sortir en alguna caixa. Els ratpenats solen ser molt fidels als seus refugis  i calen uns quants anys perquè puguin canviar o establir-se en nous indrets.

També ha explicat que la ciutat de Barcelona té actualment una població notable d’amfibis que viuen a les basses i estanys urbans. Aquest projecte es va iniciar l’any 2007, any en el qual es va fer el primer cens d’amfibis a les basses de la ciutat. La bona conservació i el seguiment han permès que, actualment, hi siguin ben presents, un fet que afavoreix l’existència d’altres animals i la interacció entre les diverses espècies.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera realitzada a ‘El matí de Barcelona’, a betevé 91.0 fm: