Les 9 h del matí. Al xamfrà de Calàbria amb Sepúlveda, s’hi amuntega un munt de gent. Pares, mares, avis i àvies que acompanyen els alumnes del col·legi Maria Auxiliadora mentre esperen que el centre obri portes. Fins fa uns mesos, això ocasionava tota mena de conflictes amb els vianants que no podien passar per la vorera, envaïda per la multitud, i amb els vehicles, que havien d’anar alerta a no atropellar alguna pilota que sortia disparada o algun infant que sortís corrent cap a la calçada.

Aquest curs escolar, però, la cosa ha canviat per als pares i mares i alumnes d’aquest col·legi i de tres més del mateix districte (Escola Auró, Escola Diputació i Institut Viladomat). Són els quatre centres escollits per posar en marxa una prova pilot amb què s’amplia l’espai per als vianants al xamfrà i es fa més amable. Si la cosa va bé, s’estudiarà ampliar la iniciativa a altres escoles de la ciutat.

En el cas del col·legi Maria Auxiliadora, s’ha tret espai a l’aparcament de cotxes i s’ha delimitat amb unes tanques metàl·liques que fan d’escut protector. En aquesta mena de placeta, on ara també hi ha alguns bancs de fusta i testos gegants amb plantes, s’ha pintat el terra amb unes franges de color blau. Els nens i els adults han pràcticament triplicat l’espai que tenen per esperar-se, tant a l’hora d’entrar com de sortir de l’escola, de manera que deixen lliure la vorera perquè hi passin els vianants, alhora que se senten més protegits del trànsit.

Alguns pares i mares, així com els mateixos nens, han explicat durant una connexió amb ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que ara és “més segur” perquè “abans era perillós”.

Escolteu-ho aquí: