El 19 de febrer del 2008, Maria Àngels Molina ‘Angie’ va convidar a sopar Ana María, empleada seva en un pis de Gràcia, situat al número 36 del carrer de Camprodon. L’endemà, l’Ana va aparèixer morta en circumstàncies estranyes.

Dos anys teixint un pla

El 21 de febrer va aparèixer el cadàver amb signes d’haver estat estrangulada i amb restes de semen al cos. Tot feia pensar en una mort accidental en una nit de sexe, en un apartament llogat per dies. Però una imatge d’una dona amb perruca traient diners amb la targeta de la víctima ho va canviar tot.

Havia suplantat la identitat de la víctima

La imatge del caixer va permetre reconèixer Maria Àngels Molina, amiga i companya de feina de la víctima, que havia teixit un pla curós. Angie la va adormir amb una substància similar al cloroform, li va lligar una bossa de plàstic al voltant del coll i la va asfixiar, seguidament va dipositar al cos de la seva companya de feina dues mostres de semen de dos gigolós que havia recollit. La policia va descobrir que des de feia dos anys havia suplantat la personalitat de la víctima a la qual va matar per cobrar les assegurances de vida, 200.000 euros, que havia contractat en el seu nom. Angie s’havia preparat una coartada amb un viatge a Saragossa per enterrar les cendres de la seva mare, morta feia anys, i guardant el tiquet de l’autopista com a prova. Tot plegat no va evitar una condemna a 18 anys de presó. Segons el periodista Pere Cullell: ”La seva ambició i nivell de vida, la va portar a cometre un error en el que semblava un crim quasi perfecte.”. Ens ho explicava, el periodista Pere Cullell, al 2017, en aquest capítol del ‘Va passar aquí‘.