cartell avis amiant metro

El primer judici per l’amiant al metro tindrà lloc el proper mes de juny.  L’extreballador  Ignasi Torrent ha presentat  una demanda contra TMB per haver  estat exposat  a aquesta substància en hores de treball. En declaracions a ‘El matí de Barcelona’, l’advocat  Àlex Tisminetzky del Col·lectiu Ronda, ha explicat que “fins ara no hi ha cap cas reconegut com a malaltia professional per amiant al metro de Barcelona. Si la sentència és favorable al treballador, serà reconeguda  la  malaltia professional i a partir d’aquí altres malalties derivades també seran reconegudes. Els afectats podran augmentar  la seva prestació i tenir danys i prejudicis. També implica que l’empresa s’haurà de posar  les piles”. 

Segons aquest advocat, l’empresa està incomplint avui en dia les mesures de seguretat necessàries contra l’amiant. Els treballadors demanen la retirada dels vagons afectats i, en el seu defecte, la  senyalització i mesures preventives de cara als treballadors. Ignasi Torrent, l’extreballador que ha presentat la denúncia, assegura que almenys 80 treballadors estaven també en contacte amb l’amiant, en pols i sense cap mesura de seguretat, en el temps que hi va ser. També asseguren que sortiran més vagons afectats, els de la sèrie 2000.

Precisament avui, TMB ha elevat a 49 els vagons afectats per amiant al metro.

A la conversa hi han intervingut també l’extreballador del metro afectat per amiant, Ignasi Torrent, i Jordi Gómez, secretari general de la secció sindical de la UGT al metro.

Pots escoltar la conversa sencera aquí: