Balanç del tall al carrer d’Aragó

Aquest dilluns, els cotxes tornen a circular pel carrer d’Aragó, després que aquest diumenge s’hi va viure una jornada inèdita: no hi van circular vehicles entre les deu del matí i les cinc de la tarda. El carrer, una de les principals artèries de la ciutat, es va omplir d’activitats, com tallers mediambientals, jocs, circuits de bicicletes i espectacles. Tot plegat forma part de la iniciativa ‘Obrim carrers’, impulsada per l’Ajuntament, que dissabte a la tarda també va deixar lliure de cotxes el carrer de Sants i el de Creu Coberta, la Via Laietana i Gran de Gràcia. En parlem amb Xavier Matilla, arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona:


Tractaments contra el coronavirus

Equips científics catalans estan investigant tractaments contra el coronavirus. Amb aquest objectiu han unit esforços tres institucions científiques: l’IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i el Centre de Recerca en Sanitat Animal. El consorci té el suport de la multinacional farmacèutica Grífols. Ens ho explica Joaquim Sagalés, investigador del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA):


Els suïcidis al metro

El nombre de suïcidis s’ha incrementat en els últims quatre anys. El 2018, més de 3.500 persones es van treure la vida a l’estat espanyol, de les quals més de 500 eren de Catalunya i més de 360 de la província de Barcelona. A la nostra ciutat, molts dels qui es treuen la vida opten per llençar-se a les vies. Tot i que no hi ha xifres oficials, es calcula que cada any una vintena de persones es treuen la vida al metro, la qual cosa suposa un trasbals no només per a les famílies, sinó també per als conductors dels combois. Ho analitzem amb:


Xarxes

El resum del més destacat a les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens parla del retorn del Barça al lideratge de Primera Divisió després de l’ensopegada del Madrid, de la victòria dels blaugrana a la Copa del Rei d’Handbol i de la suspensió de la Marató de Barcelona pel coronavirus, entre d’altres:


Barcelona plató

L’actualitat audiovisual barcelonina, amb el Roger Granel:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: