vacuna covid

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona‘, de betevé 91.0 fm, Natàlia Rodríguez, adjunta del Servei de Salut Internacional de l’Hospital Clínic, ha explicat que la unitat obre als matins i a les tardes des del mes de maig per donar resposta als més de 17.000 barcelonins que viatjaran aquest any a països, on hi ha risc de contraure malalties tropicals.

El curs 2015-16, els pacients van augmentar en un 14 % i aquest any la xifra es manté. Com indica la doctora, aquestes dades responen a diversos factors: “La globalització, hi ha viatges molt barats… Per exemple, una destinació molt habitual és el sud-est asiàtic perquè tens un vol de Barcelona a Bangkok per 400 euros. De fet, el perfil més important és el del turista. Encara que també hi ha persones que hi van per feina, n’hi ha molts per viatges mensuals per exemple a l’oest de l’Àfrica, on hi ha molts negocis. Amb la crisi això ha anat en augment”.

Entre les vacunes que més s’administren hi ha la que preveu la febre groga o la febre tifoidal. No obstant això, la unitat disposa d’un servei d’atenció previatge i postviatge que decideix quines vacunes són les més indicades en cada cas. En una primera visita es fa un reconeixement del pacient per valorar factors de risc com l’edat, l’historial mèdic, la destinació o, fins i tot, la ruta. I els metges adverteixen als viatgers que a la tornada comuniquin qualsevol símptoma, especialment la febre.

L’augment de l’activitat ha fet que la llista d’espera sigui d’algunes setmanes i, per això, Natàlia Rodríguez demana que planifiquem amb temps les vacances i que, en la mesura del possible, contactem els serveis de salut quatre mesos abans de marxar.

Escolta l’entrevista completa aquí:

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a