La ciutat de Barcelona va registrat 12 víctimes mortals en accidents al llarg de tot el 2017. Set de les víctimes eren motoristes. Aquesta xifra representa menys de la meitat de les víctimes que hi va haver l’any anterior, amb un total de 28 morts a la ciutat. Una reducció, però, que contrasta amb el nombre d’accidents amb víctimes, que puja un 1 % en total i deixa un total de 9.430 accidents.

El 65 % dels accidents es concentren als districtes de l’Eixample, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià – Sant Gervasi. Les motos comporten el 35 % dels accidents que hi ha a la ciutat. De la resta de vehicles implicats en els accidents, el 52 % han estat cotxes o furgonetes, i el 4 % bicicletes. Transport públic, desplaçaments a peu i altres mitjans de transport, tot i representar el 71 % de la mobilitat, s’han vist implicats en un 6 % dels accidents.

Parlem de com evitar els accidents de trànsit a la ciutat de Barcelona. Ho fem amb la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB. Mercedes Vidal; el president de l’Associació per a la Prevenció d’Accidents de Trànsit, Ole Thorson; i el vicepresident Catalunya Camina, Carlos Ortiz. Escoltem, també, els arguments d’Adrià Arenas, membre del Bicicleta Club de Catalunya.

Escolta-ho aquí: