El novembre passat, coincidint amb l’arribada del fred, es va obrir a Barcelona el Centre d’Atenció Nocturna d’Emergència (CANE), un recurs temporal, d’estada limitada i amb 70 places. Hi ha llista d’espera. Arrels proposa coordinar una acció d’operació hivern en l’àmbit de ciutat que vagi més enllà dels dies de fred més intens, obrint espais d’entitats, centres cívics o parròquies per tota la ciutat per a aquelles persones que no volen accedir als recursos municipals.

En paral·lel, el fred també afecta aquells que tenen una llar però no es poden permetre pagar els preus elevats de la calefacció o mantenir les estufes.

Per saber com es poden afrontar aquestes situacions hem convidat Ferran Busquets , director d’Arrels Fundació; Maria Campuzano , portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i la doctora Sònia Miravet, metgessa de família, directora de l’equip d’atenció primària Martorell i vicesecretària del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També comptem amb la visió de Jordi Sánchez, gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

Escolta aquí el nostre espai de debat: