Protesta dels represaliats pel franquisme

El govern central pot treure del registre la Fundació Francisco Franco i l’Ajuntament està estudiant també si la Generalitat hi pot intervenir. Són dues de les iniciatives que el govern municipal està estudiant perquè la Fundació no acabi obrint una delegació a  Barcelona.El tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ho ha dit en un debat sobre el 20-N a Barcelona i les iniciatives per recuperar la dignitat dels represaliats del franquisme a la ciutat que ha engegat el consistori. Pel que fa al paper que ha de jugar el govern central, Asens creu que cal que retirin la fundació del registre:

Asens s’ha mostrat convençut que s’aconseguirà evitar que la fundació estigui a Barcelona malgrat que pugui ser difícil. Ha recordat altres casos com el de la Llibreria Europa, que va quedar clausurada, o la celebració a Montjuïc de la missa per Franco en un equipament municipal, que ja no es fa. Un altre dels punts que estan estudiant és la possibilitat que la Generalitat intervingui.

En el mateix debat, Asens també ha lloat la tasca del jutge instructor de la causa de l’1-O. Assegura que “està posant en risc la seva carrera professional”.

Asens ha fet aquestes declaracions durant un debat sobre les iniciatives contra el franquisme i per la recuperació de la memòria dels represaliats amb Carlos Vallejo, membre de l’Associació d’Expresos Polítics del Franquisme; Pere Fortuny, president de l’Associació Pro Memòria dels Immolats a Catalunya; Marc Gil, historiador, i Imma Puig Antich, germana de Salvador Puig Antich. Pots seguir aquí la conversa completa: