armaris pàrquing

(ACN) Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha iniciat els tràmits per habilitar espais de recollida de paqueteria, els anomenats ‘Click & Collect’ als seus 43 aparcaments. S’hi podran recollir i retornar mercaderies les 24 hores del dia. El projecte permetrà consolidar i ampliar les proves pilot que s’han fet amb diferents operadors logístics a 33 d’aquests aparcaments. L’Ajuntament de la capital catalana subratlla que, fins ara, aquestes proves s’han dut a terme en espais reduïts, però que el nou projecte d’adequació permetrà consolidar l’activitat i ampliar-la.

La iniciativa forma part del ‘Pla especial urbanístic de noves activitats als aparcaments de la ciutat de Barcelona’, que permet incorporar serveis de logística en aquests equipaments per millorar i optimitzar la gestió de la distribució urbana de mercaderies a la capital catalana.

Millorar la distribució urbana de mercaderies

A banda de les zones de recollida de paqueteria, al llarg del 2024 s’iniciaran els tràmits per doblar l’oferta actual d’estacions de repartiment a la xarxa d’aparcaments. La previsió és comptar amb una vintena d’aquests centres de micro-distribució des d’on els operadors de distribució podran repartir mercaderies als barris de l’entorn fent ús de vehicles sostenibles o a peu.

Aquests elements funcionen com a micro-plataformes de distribució on les furgonetes dels operadors logístics descarreguen els paquets, normalment durant la nit, i des d’allà els reparteixen fins al consumidor final mitjançant vehicles més petits i sostenibles o a peu.

Alguns aparcaments ja disposaven d’armariets per recollir paquets

Evitar desplaçaments i millorar l’eficiència

La primera tinenta d’Alcaldia i presidenta de B:SM, Laia Bonet, ha confiat que la iniciativa contribueixi a disminuir l’ocupació de la via pública i a aconseguir “una major eficiència i sostenibilitat” en el repartiment de paqueteria. Bonet ha subratllat que l’estratègia permet lliurar diferents paquets en una sola aturada, de tal manera que les furgonetes “recorren menys quilòmetres” i s’eviten “desplaçaments, emissions contaminants i soroll a la via pública”.