ISE 2023

Ja està tot a punt perquè engegui l’ISE Barcelona 2023. El saló audiovisual més gran del món, oficialment conegut com a Integrated Systems Europe, tornarà a reunir-se entre dimarts i divendres al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. El certamen se celebrarà a ple rendiment després d’una edició molt limitada per la covid, amb 43.600 assistents el 2022. Ara, l’organització confia a superar “substancialment” els 40.000 visitants i competir amb la fira estrella de la ciutat —el MWC— en impacte econòmic.

Els expositors seran més d’un miler, entre els quals hi haurà empreses de distribució audiovisual i desenvolupament de programari i tecnologia com Samsung, LG, Panasonic, Philips, Epson i Lang. Mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mapatges de vídeo, el so envoltant i el 3D.

16 anys d’ISE a Amsterdam

Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de l’esclat de la covid, però van haver d’esperar fins al maig del 2022 per poder celebrar-ne una edició “real”. Ara, l’esdeveniment de solucions visuals i auditives d’avantguarda tindrà un 30 % més d’espai que l’any passat per als seus expositors, molts dels quals provenen de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units. L’ISE tindrà uns 57.000 m² i ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte.

Novetats: pantalles, realitat augmentada i sales de demostració d’àudio

La demanda de pantalles d’alta qualitat va en augment i a la fira es veuran les últimes novetats en resolucions 4K i 8K, així com els avanços en la tecnologia LED. El teletreball ha propiciat que es presentin més solucions per fer conferències i sistemes de presentació sense cables.

En el congrés també es tractarà la consolidació de la realitat augmentada i realitat virtual aplicables a la formació o l’entreteniment. Una de les novetats seran les sales de demostració d’àudio amb expositors com Coda Audio, empresa que presentarà un espectacle immersiu amb el compositor francès de música electrònica Jean-Michel Jarre.

Un plató de producció virtual

També hi haurà una zona dedicada a la producció i distribució de contingut en la qual s’instal·larà un plató de producció virtual on els visitants podran experimentar la unió entre el món real i la realitat virtual.

L’entreteniment serà protagonista d’un esdeveniment que inaugurarà Bernt Kare Johannessen, director comercial de l’eina de creació 3D en temps real Unreal Engine a l’empresa nord-americana Epic Games, creadora del videojoc mundialment conegut Fortnite.

Ocupacio hotelera ISE

Calculen un impacte econòmic de 400 M €

Tot plegat es preveu que pugui generar un impacte econòmic d’uns 400 milions d’euros, una xifra que aglutina el volum de negoci generat al saló però també en restauració i ocupació hotelera. En aquest sentit, tan sols queden un 2 % d’habitacions lliures als hotels just a tocar de la Fira i un 10 % a la rodalia. Pel que fa als restaurants, ja noten l’augment de la demanda, no només pels congressistes sinó també pels treballadors que fa dies que preparen el recinte.