Les 21 torres de vigilància de les platges de Barcelona tornen a tenir socorrista. Després de dos dies amb serveis mínims del 50 % per la vaga de socorristes, el comitè de treballadors l’ha desconvocada després d’arribar a un acord amb l’empresa concessionària per desbloquejar l’aturada.
Cal recordar que com que la meitat de les torres de vigilància no tenien socorrista, el protocol estipula que hi havia d’onejar la bandera groga, un fet que preocupava alguns banyistes. Aquest diumenge, 30 de juliol, la bandera verda ha tornat a onejar a les platges barcelonines, gràcies també al bon temps que ha acompanyat.
Com era d’esperar, aquest diumenge de sol i xafogor ha omplert la platja de banyistes que hi han anat per mitigar la calor. Ho han fet amb les torres de vigilància que hi ha al litoral barceloní custodiades per una parella de socorristes. Per tant, aquest diumenge hi ha una quarantena de treballadors vetllant per la seguretat a les platges.
Acords amb l’empresa
Un cop passades llargues hores de negociacions, els treballadors han explicat a betevé que han acordat amb l’empresa millorar la celeritat a l’hora de cobrar les nòmines dins del termini i la forma adequades. També han pactat la contractació ràpida de professionals per reforçar o suplir les vacants dels treballadors en plantilla quan calgui, com ara quan hi hagi alguna baixa.
D’altra banda, les dones tindran un vestuari específic. Pel que fa a la salut laboral, els treballadors rebran revisions mèdiques i dermatològiques regularment. Tot i això, no volen conformar-se i per això es mantindrà una finestra de reunions periòdiques per tal de poder abordar futurs acords que calgui assolir si se n’ha de corregir algun aspecte.
Demanen que la gestió sigui pública
Globalment, es manté vigent una reivindicació principal: que la gestió del servei passi a mans públiques. En els darrers 10 anys han passat per la gestió de tres empreses diferents i asseguren que amb totes hi ha hagut problemes. Per aquest motiu creuen que l’única manera de posar fi a aquest conflicte enquistat és que depengui d’una empresa completament pública.