El 17 de novembre se celebrarà la tercera edició de la fira Jump2Digital, un esdeveniment de la Mobile World Capital que aquesta vegada es traslladarà al recinte firal de Montjuïc amb la voluntat de créixer tant en activitats com en assistents. De fet, l’organització confia que es doblaran les xifres de l’any passat i s’arribarà als 5.000 assistents. La intel·ligència artificial i el sector dels videojocs seran els fils conductors d’aquesta tercera edició, que comptarà, entre d’altres, amb persones influents com Míriam González, Nate Gentile i Carlos Santa Engracia.

Cristinini, Guinxo, Edgar Pons i Ana Freire, al Jump2Digital

El cartell de l’esdeveniment es completarà amb altres personalitats del món digital i tecnològic com Cristinini, Guinxo i l’astronauta Sara García, que explicarà com enfrontar-se a un procés de selecció tan dur com el de l’Agència Espacial Europea. L’organització ha destacat que l’objectiu de la fira no només és atreure empreses del sector digital sinó de qualsevol àmbit que necessiti créixer digitalment. De fet s’han previst més de 800 entrevistes entre perfils digitals i empreses que requereixin aquesta tipologia d’empleats.

Descobrir vocacions digitals

La fira s’adreça tant a qui ja s’ha format en l’àmbit digital i busca fer contactes com a qui no té coneixements del sector però sí inquietud o vocació per entrar-hi. La Mobile World Capital insisteix en el potencial econòmic de la indústria digital a la nostra ciutat: “No podem parlar d’economia digital perquè sense digital no hi ha economia, cada cop més empreses creen el seu ‘hub’ de tecnologia”, ha explicat Francesc Fajula, director general de la fundació.

Els assistents podran gaudir de ponències sobre programació, sobre intel·ligència artificial i els reptes que planteja, sobre ciberseguretat i sobre la indústria del videojoc, “un sector que factura més que la música i el cinema”. L’entrada al Jump2Digital al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona és lliure.