(ACN) La cadena de botigues de joguines Imaginarium ha dit adeu definitivament. L’empresa aragonesa ha tancat la seva pàgina web i ha anunciat que posa punt final al negoci. “Hem aguantat fins a l’últim moment, fins al nostre últim alè, per prémer el botó i dir adeu”, ha afirmat la companyia en un missatge a les xarxes socials.

“Ens entristeix informar-vos que Imaginarium ha arribat al seu final. Volem expressar el nostre més sincer agraïment per la vostra lleialtat, fidelitat i suport al llarg dels anys. Ha estat un honor i un privilegi formar part de la vostra vida i de la vida dels vostres fills”, ha continuat la cadena de joguets, que el 2021 va patir una profunda crisi que la va obligar a tancar la pràctica totalitat de les botigues físiques.

El 2021 va abaixar la persiana de 41 de les 43 botigues que mantenia a l’estat

Imaginarium va anunciar al febrer del 2021 que abaixava la persiana de 41 de les 43 botigues que encara mantenia a l’estat i només deixava oberts els establiments de Saragossa i Màlaga. A banda, va acomiadar 119 dels 144 treballadors. L’empresa, nascuda fa més de tres dècades a la capital aragonesa, feia anys que arrossegava problemes i havia anat tancant botigues entre el 2015 i el 2020, com les situades al centre comercial Mataró Park, a l’estació de Sants, al número 103 del passeig de Gràcia o a la rambla del Prat, a tocar de Fontana.

La porta petita per als nens

“Ens emportem amb nosaltres records meravellosos i vincles especials que hem format amb cadascun de vosaltres”, ha recalcat Imaginarium, que en el seu moment àlgid va arribar a comptar amb prop de 800 treballadors i més de 420 botigues repartides per 20 països. Els establiments tenien la particularitat d’una porta d’entrada gran per als “adults” i una porta petita per als “nens”.

“Encara que aquest capítol arribi al seu final, recordem amb afecte els moments compartits, la comunitat que hem construït junts i els valors que hem pogut transmetre d’una manera o altra a través del joc”, ha valorat la companyia, fundada per Félix Tena el 1992. “Ens acomiadem amb gratitud i sabent que hem contribuït a fer un món una mica millor”, ha conclòs Imaginarium, que ha deixat inoperativa la seva pàgina web però ha deixat a disposició dels clients una direcció de correu electrònic.