veïna Barcelona desnonament 92 anys

S’ha cancel·lat sense data el llançament previst per al 16 de novembre a una dona de 92 anys i veïna del número 12 del carrer del Mar, a la Barceloneta, des que era una nena. El seu advocat, Ivo Recoder, explica que la jutgessa ha acceptat suspendre de manera temporal el desallotjament, segons creu el lletrat, perquè necessita més temps per valorar el cas. La defensa ha sol·licitat, però, que aquesta suspensió sigui definitiva. “Pera ara hem guanyat un o dos mesos”, afirma Recoder.

Un error d’interpretació de la LAU

Segons Recoder, la jutgessa va cometre un error a l’hora d’interpretar la Llei d’arrendaments urbans (LAU). “Interpreta que, en haver-se subrogat del contracte d’arrendament que tenia el seu pare, només tenia dret a una subrogació de dos anys. […] El problema és que la limitació només afecta les subrogacions a partir de l’any 94, quan entra en vigor la nova llei, i les anteriors es regeixen per la LAU del 1964, que establia que les subrogacions eren vitalícies”, exposa Recoder. La subrogació de la senyora Gimeno és de l’any 84 i, per tant, defensa el representant, és “evident i incontestable que ella té dret a una subrogació vitalícia”.

Recoder espera que quan s’acabi el procés judicial del desnonament, els tribunals resolguin en un altre procediment que la veïna és llogatera de per vida del pis i que, per tant, no ha de marxar.