(ACN) 30 ‘startups’ catalanes participaran a les fires Switch de Singapur i Web Summit de Lisboa, considerades cimeres de referència en l’àmbit de l’emprenedoria i la tecnologia. La trentena de firmes tindran estand propi i suport públic per trobar inversors, socis i clients de la mà de l’agència de promoció econòmica de la Generalitat, Acció, i de la de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, que coordinen l’operació a través del projecte ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’. Aquesta iniciativa es va endegar el 2022 i pretén impulsar el posicionament de Barcelona i Catalunya com un dels principals “hubs” europeus d’aquest tipus d’embrions empresarials.

Fires multitudinàries

La fira Switch de Singapur té lloc fins al 2 de novembre i hi participen sis empreses catalanes “amb un alt grau de consolidació” -segons indica l’Ajuntament de Barcelona- que treballen per obrir-se al mercat asiàtic o hi busquen finançament. El Web Summit de Lisboa, d’altra banda, té lloc entre el 13 i el 16 de novembre i es preveu que hi assisteixin 70.000 visitants de més de 160 països. En aquest esdeveniment hi participaran 24 empreses catalanes.

El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’Acció, Albert Castellanos, ha considerat “tan essencial connectar les ‘startups’ catalanes amb inversors i altres empreses a escala internacional per garantir-ne el creixement com connectar Catalunya amb altres ‘hubs’ referents arreu del món”. “Aquest és l’objectiu de la iniciativa conjunta entre el Govern i l’Ajuntament de Barcelona: que l’impacte de la innovació tecnològica que prové de les ‘startups’ tingui un efecte tractor per al conjunt de l’ecosistema i l’economia catalana”, ha afegit Castellanos.

Els millors ambaixadors

De la seva banda, el tinent d’Alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha considerat que els emprenedors locals són “els millors ambaixadors” per posicionar la ciutat com a “capital innovadora”. Segons l’estudi ‘Anàlisi de l’ecosistema ‘startup’ a Catalunya 2022′ elaborat per Acció, actualment Catalunya compta amb més de 2.000 embrions empresarials d’aquest tipus que generen més de 19.100 llocs de treball i que van captar 1.653 milions d’euros d’inversió aquell any, la xifra més alta de la sèrie històrica.

L’informe també indica que el nombre de ‘startups’ ha augmentat un 6,3 % respecte del 2021, i un 86 % respecte del 2016, de les 1.086 d’aleshores a les més de 2.000 actuals. En conjunt facturen 1.720 milions d’euros.