Imatge d'un manifestant a la concentració de CCOO i UGT davant l'edifici de Correus a Barcelona

(ACN) Delegats i delegades de CCOO i UGT s’han concentrat aquest dimarts davant la seu de Correus a Barcelona per denunciar el “desballestament” de l’empresa i reclamar al Govern espanyol la defensa d’un servei postal públic.

La secretària de CCOO a l’empresa, Juani Cerezo, ha denunciat que “hi ha tancaments de centres de treball a l’Espanya buidada, trasllats de carters a altres poblacions i un traspassament de l’activitat a Correus Express, amb falsos autònoms i poca regulació“.

Els treballadors han reclamat al Govern espanyol apostar per Correus com una companyia “moderna i competitiva”, un increment salarial, reduir la temporalitat i “batallar” contra la precarietat. Els empleats han criticat els plans del president de Correus, Juan Manuel Serrano, i han alertat d’un “debilitament” de la companyia. Cerezo ha denunciat que s’està produint una “reconversió del model postal públic cap a un operador logístic pur i dur, allunyat del servei públic i que porta a una privatització a mitjà termini”.

En les seves proclames, els empleats també s’han dirigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i li han exigit apostar per Correus com una eina “fonamental” i incloure l’empresa en els plans de recuperació, transformació i modernització de l’Estat.

Els sindicats reclamen reduir la temporalitat

Els treballadors també han demanat apostar per Correus com una empresa “moderna i competitiva” i aprovar un pla de prestacions i un increment salarial. Així mateix, han reclamat reduir la temporalitat i “batallar” en contra de la precarietat a l’empresa, amb un increment de les contractacions parcials.

Durant la concentració, els treballadors han llegit un manifest que, posteriorment, han portat a la delegació del Govern espanyol a Barcelona.