planta Seat Martorell

(ACN) Seat podria fabricar el cotxe elèctric petit de Volkswagen a partir del 2024 si arriben a bon port les negociacions que mantenen el govern espanyol i l’automobilística alemanya, segons publica ‘Tribuna de Automoción’.

Fonts de la companyia no han volgut fer comentaris sobre la notícia a l’ACN, però els sindicats sí que han afirmat que es tracta d’un tema que treballen de fa temps “amb molta discreció”, per bé que, segons han afegit, “s’està lluny d’una decisió”. El mitjà digital assegura, en canvi, que les negociacions estan molt avançades.

El vehicle es fabricaria a la planta de Martorell

Segons aquesta informació, la industrialització del projecte tindria el suport de fons europeus i comportaria el muntatge a la planta de Martorell de vehicles elèctrics per a Volkswagen, Seat i Skoda.

Fonts de CCOO han assegurat a l’ACN que si bé és cert que les negociacions avancen, “en el millor dels casos” no hi haurà decisió fins a mitjans del segon trimestre. “Queda molt i encara moltes traves. És un procés de decisió molt complex per la forta inversió”, han afegit.

Inversió de 5.000 milions per electrificar els cotxes

Aquest juliol Seat va anunciar que preveu invertir 5.000 milions d’euros a Catalunya els propers cinc anys per invertir en projectes d’R+D, a fi de desenvolupar nous models i equips i instal·lacions a la planta de Martorell, i aconseguir electrificar la gamma. L’empresa va anunciar la intenció de fabricar cotxes elèctrics a partir del 2025 a Martorell.