Els autònoms són un dels col·lectius que s’ha vist més afectat per la crisi sanitària. La presidenta de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero, ha afirmat al programa ‘reset’ que el 20 % dels autònoms de Catalunya, és a dir, 106.000 persones es podrien trobar en una situació “molt fràgil” si deixen de rebre ajudes a partir del febrer. Zapatero creu que el govern hauria d’allargar les prestacions per cessament d’activitat, ja que “si es donen de baixa com autònoms no tindran cap altra sortida”.

La presidenta també ha alertat que s’ha d’elaborar un pla de rescat urgent i organitzar un sistema en què “els autònoms cotitzin en funció del seus ingressos reals”. Una afirmació que també ha destacat el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, i que la Unió General de Treballadors reclama des del 2017.

La demanda laboral d’autònoms es manté

En una mateixa línia s’ha mostrat Jordi Goula, economista i periodista, qui admet que els autònoms no ho tenen gens fàcil “per reciclar-se” i canviar de professió d’un dia per l’altre. Ara bé, durant la pandèmia ha crescut la demanada laboral d’autònoms, ja que hi ha persones que “s’autoocupen per una necessitat”. A l’inici de la crisi sanitària, el mes de març, s’havien registrat 547.000 autònoms, una dada que va baixar durant el confinament, però s’ha equilibrat durant el mes de setembre.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a