sanció hotel Barcelona

El Departament d’Empresa i Treball ha sancionat amb 43.295 euros un alberg de Barcelona per allotjar quatre turistes a canvi de treballar sense permís de residència, cotització ni assegurança. Tal com ha avançat TV3 i ha pogut confirmar betevé, aquestes persones estrangeres van fer tasques al novembre com a “voluntàries” a l’alberg de l’empresa SafeStay Espanya situat al passeig de Gràcia de Barcelona.

La investigació va començar al novembre. Durant una inspecció del Departament d’Empresa i Treball a l’alberg, un cambrer estranger amb uniforme de l’empresa va explicar que era “voluntari”. En aquell moment es va constatar que hi havia un total de quatre persones estrangeres que realitzaven feines a la recepció i de restauració només a canvi d’un esmorzar i allotjament.

Sanció pionera a Catalunya

Segons ha informat Treball, es tracta d’una sanció pionera a Catalunya que suposa una multa de 43.295 euros per a l’empresa: 10.001 euros per cadascuna de les persones que hi treballaven més les seves corresponents quotes de cotització a la Seguretat Social. El departament ha tipificat aquest tipus de delicte com a greu perquè atempta contra els drets i llibertats de les persones estrangeres.

Comunicada la primera sanció, l’empresa va presentar les al·legacions pertinents. Un cop analitzades, però, Treball va ratificar la proposta de sanció i va comunicar a l’empresa la sanció a inicis del mes de setembre. Esgotada la via administrativa del procediment, l’empresa només pot recórrer ara a la jurisdicció social dels tribunals.