vols cancelats ryanair vaga

(EFE/Redacció) L’aeroport belga de Charleroi ha informat aquest dijous que un total de 88 vols de Ryanair, que estaven prevists per als dies 14 i 15 d’agost, es troben cancel·lats amb motiu d’una vaga de pilots al país. Els viatgers que tenien previst viatjar entre Barcelona i Brussel·les seran els més afectats en tot l’estat espanyol, ja que s’han cancel·lat sis vols entre tots dos aeroports per a aquestes dates.

Segons els sindicats convocats de l’aturada, la protesta és conseqüència de “la intransigència de la direcció de Ryanair”. Els pilots de Charleroi denuncien les condicions de treball, més concretament dels temps de descans, i demanen a l’aerolínia irlandesa recuperar el nivell salarial previ a la pandèmia.

Moment en què molts turistes surten o tornen de vacances

Les dues vagues anteriors van tenir lloc els caps de setmana del 15 i 16 de juliol, que va obligar a cancel·lar 120 vols, i del 29 i 30 de juliol, que va fer suspendre fins a 96 trajectes.

Ara es tracta de la primera acció que els pilots faran entre setmana, però coincidirà amb el pont de l’Assumpció de mitjans d’agost. Moment en què molts turistes surten o tornen de vacances.

Tot i les nombroses trobades celebrades fins ara entre sindicats i la direcció de l’aerolínia irlandesa, encara no s’ha trobat una solució. Segons els sindicats, Ryanair continua canviant els horaris i els descansos dels pilots, en contra del conveni col·lectiu de treball vigent.