Kim Diaz, propietari dels locals Bar Mut, Muti Club i Entrepanes Díaz, assegura que el sector de l’hostaleria i la restauració “portem quatre anys seguits de canya“, en referència als atemptats del 17-A, el procés independentista i la pandèmia del coronavirus. En declaracions al programa ‘reset’ de betevé, Díaz ha demanat una mica d'”empatia” cap als empresaris i ha lamentat que, en lloc d’això, “estem deixats de la mà de Déu“.

El propietari del Bar Mut també ha dit que sent “decepció per la gestió” de la pandèmia i de les restriccions que se’n deriven i, ha assenyalat, per exemple, el fet que els restaurants no puguin obrir fins a la nit per oferir sopars. “Aquesta situació ens tritura mentalment“, ha afirmat.

No volen “fer de policia municipal”

En un sentit similar s’ha manifestat Arnau Muñío, xef i propietari del bistrot Direkte Boquería, que s’ha queixat de les “incoherències” de les restriccions. Respecte al fet de controlar que els comensals d’una taula siguin membres d’un mateix grup bombolla, s’ha preguntat: “Els he de demanar el DNI?“. Muñío ha sentenciat que “el que no podem fer és de policia municipal“.

Treballar per no endeutar-se

De la seva banda, el xef Xavier Pellicer ha explicat al ‘reset’ que ara fa un mes va decidir reobrir el seu restaurant, situat a la Dreta de l’Eixample, perquè “no volíem seguir endeutant-nos“. Només treballen els migdies de dijous a diumenge i ofereixen un menú degustació de 50 €. “Es tracta de no perdre diners“, assegura, alhora que lamenta les “fake news” i els “rumors” al voltant dels canvis en les restriccions i critica que se’ls hagi “assenyalat com a focus d’infecció”, quan “s’ha demostrat que no és així”.