L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic i un vintena de moviments socials (FAVB, Zeroport, Iaioflautes, PAH Barcelona, Sindicat de Llogateres…) han convocat una manifestació davant de La Pedrera aquest dimarts a partir de les 19 h, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme. Hi ha prevista una “acció sorpresa” que es farà aviat, segons els organitzadors de la protesta.

Amb aquesta acció, volen denunciar que el turisme de masses ha tornat a Barcelona en els darrers mesos i consideren que això està perjudicant les persones que viuen a la ciutat, perquè creuen que pot tenir conseqüències com la pujada de lloguers, l’expulsió del veïnat i l’afebliment i trencament del teixit social i veïnal. També lamenten que la recuperació del trànsit de vols i de creuers és una amenaça per al medi ambient i que les administracions no hi estan posant prou atenció.

Demanen aturar l’ampliació de l’aeroport

Davant d’això, plantegen demandes com la dissolució de l’ens de promoció turística de la ciutat -Turisme de Barcelona-, l’aturada definitiva del projecte d’ampliació de l’aeroport i de construcció de més terminals per a creuers, un increment del 50 % de la taxa turística i també abandonar macroesdeveniments com la Copa Amèrica i els Jocs Olímpics d’Hivern.

La manifestació del Passeig de Gràcia s’ha convocat en paral·lel a les que han organitzat diverses ciutats del sud d’Europa que formen part de la xarxa Set Net contra el model de turisme massiu: Venècia, Lisboa, Sant Sebastià, Marsella, Palma o Nàpols.