(ACN) El preu de l’habitatge de segona mà a la ciutat de Barcelona va pujar un 3,1 % durant l’any passat i es va situar en els 4.439 euros per metre quadrat, segons les dades de l’informe L’habitatge en venda el 2023, elaborat per Fotocasa. A Catalunya, el preu del metre quadrat va pujar fins els 2.760 euros per metre quadrat, un 4,4 % més que l’any anterior. D’aquesta manera, supera en un 25 % la mitjana espanyola, que va ser de 2.203 euros per metre quadrat.

Lleida, la demarcació i la capital catalana on més es va incrementar

Lleida és la cinquena demarcació de l’estat on més va pujar el preu de l’habitatge de segona mà, amb un 14,2 % més, fins als 1.343 euros. El preu per metre quadrat a la demarcació de Tarragona va ser de 1.809 euros, un 11 % més, i a la de Girona va ser de 2.477 euros, un 8,1 % més. A les comarques de Barcelona, el creixement va ser més moderat, del 2,4 %, fins als 3.044 euros per metre quadrat.

Dades per comunitats autònomes

Per comunitats autònomes, Canàries és la comunitat que més va augmentar, amb un 22 %, seguit de les illes Balears (+16,9 %), el País Valencià (+11,6 %) i la Comunitat de Madrid (+11,4 %). Les que menys creixen són Astúries (+3,9 %), Galícia (+2,6 %) i Castella-Lleó (+2,5 %) i a Extremadura va caure un 1 %.

La directora d’Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha subratllat que l’augment de preus aquest 2023 ha estat “molt significatiu” i ha dit que és “fruit de l’acceleració de la demanda de compra provocada per l’escalada de tipus d’interès”. Aquesta demanda ve en part pel volum important de compradors que busquen el sector immobiliari com a valor refugi dels seus estalvis, segons assenyala. “No obstant això, la manca d’oferta suficient és la responsable que els preus es mantinguin en nivells alts“, afegeix.