Augmenta compravenda de pisos a Catalunya

(ACN / Redacció) La compravenda d’habitatges va créixer un 3,4 % a Catalunya en el segon trimestre respecte als tres mesos anteriors, fins a les 26.038 operacions, segons l’Estadística Registral Immobiliària del Col·legi de Registradors. La majoria (21.791) van ser d’habitatges de segona mà, amb un creixement del 4,9 %. L’obra nova (4.247) va caure un 3,7 %. Catalunya es va situar com la segona comunitat amb més compravendes de l’estat espanyol, només superada per Andalusia.

Pel que fa a la inversió econòmica, entre abril i juny el preu en la compravenda d’habitatges va augmentar un 1,5 %, fins als 2.427 euros per m2. Catalunya es manté entre les comunitats amb un preu més elevat per darrere de les Balears, Madrid i el País Basc.

Més compradors estrangers

Pel que fa a la compra d’habitatges per part d’estrangers, els registradors destaquen que durant el segon trimestre la demanda d’aquest mercat va assolir el seu nivell màxim dels últims 10 anys. Així, la compravenda per part de ciutadans de fora de l’estat va suposar un 14,7 % del total d’operacions.

D’aquesta manera s’acumulen cinc trimestres consecutius de creixement. Les nacionalitats que encapçalen les compres són els britànics, amb un pes de gairebé el 10 %. Els segueixen els alemanys, els francesos, els marroquins, els belgues i els romanesos.