Barcelona estrena aquest cap de setmana un nou espai gastronòmic, al local que fins a l’abril del 2021 ocupava la històrica sabateria Padeví. El canvi de negoci —s’hi ha instal·lat Camarasa Fruits— ha anat acompanyat d’una reforma de la façana, que ha canviat completament d’aspecte. L’aparador de la sabateria, incorporava marbre negre a la paret i columnes daurades a l’entrada. Ara, després de mesos d’obres, es recuperen les columnes blanques i l’entrada de tons clars i línies més simples, que, en definitiva, resulta molt més fidel a l’estil de la resta de l’edifici.

Així lluïa aquest punt emblemàtic de la ciutat amb els primers negocis que s’hi van establir. Fins al 1961 hi va haver el bar restaurant Mery, que durant anys va reunir centenars de clients de la societat barcelonina. A partir d’aquella data, va prendre el relleu la perfumeria Magda, i finalment, l’any 1987 hi va arribar Padeví.

Imatge antiga del bar Mery
Imatge del bar Mery ple de clients
La plaça de Francesc Macià abans de la instal·lació dels negocis

Camarasa, un nou espai gastronòmic

El nou negoci que ocuparà aquesta cantonada està previst que obri portes entre aquest divendres i aquest dissabte. Suposarà posar en marxa un nou espai gastronòmic a la ciutat. Camarasa Fruits tindrà tres espais diferenciats: una fruiteria i rostisseria, un espai per adquirir embotits i formatges i un altre de degustació i restaurant. En aquest últim hi ha cabuda per a 50 comensals i s’hi podran fer celebracions particulars o reunions de negocis. A banda, hi haurà una barra de cuina en directe (“show cooking”), on també es faran maridatges. El grup empresarial ja tenia, fins ara, set botigues i un altre restaurant a la ciutat. Amb l’obertura preveuen que augmentaran la facturació un 80 %.

Camarasa Fruits, a Francesc Macià