El carrer del Cadí, al barri del Turó de la Peira, era fa uns anys un carrer comercial amb molta vida, però en els darrers temps cada cop costa més aixecar les persianes al barri i un 80 % estan tancades. Veïns i comerciants han decidit donar un toc de color al carrer per reactivar-ne el comerç i la vida comunitària.

A través del Pla de barris i amb la col·laboració de l’artista Ekosaurio, s’han fet grafits a 12 persianes del carrer del Cadí. Els veïns també han participat en el projecte i han acolorit tots els escocells del carrer amb petites tanques per a més endavant poder plantar-hi flors.

Art per revitalitzar el comerç i la vida comunitària

“Vam fer un procés de participació amb el veïnat per saber com volíem solucionar el tema i com es pot millorar el carrer, i es va decidir fer una intervenció artística amb B-Murals i també fer un petit jardí amb els escocells”, explica Xitlali Hernández, cap projecte Pla de barris Turó de la Peira i Can Peguera.  

L’artista Ekosaurio va rebre l’encàrrec i va decidir dissenyar una única il·lustració que s’ha dividit en les 12 persianes del carrer del Cadí. “La meva obra es basa en la vegetació i la flora, i ells precisament buscaven una persona que donés més vida a aquest carrer apagat, amb colors vius i matisats“, comenta l’artista. “Es va dividir el disseny per donar una continuïtat al carrer”, afegeix.

Veïns i comerciants, implicats en el projecte

L’artista ha dissenyat també les tanques dels escocells, però han estat els veïns els encarregats de pintar-los. “La idea és fer un petit jardí, posar més verd amb la implicació dels veïns: hi participen escoles, equipaments, comerciants i també veïns a títol individual”, explica Hernández.

Amb aquestes intervencions s’espera que al carrer es torni a fer vida comunitària. “Volem dinamitzar el barri i poder obrir algunes d’aquestes persianes tancades amb el programes de Barcelona Activa com Amunt persianes”, comenten des del Pla de barris.