Un centenar de persones s’han manifestat des de primera hora del matí d’aquest dimecres al barri del Sant Antoni contra el desnonament de l’Eloisa, una dona que des del 2019 vivia en un pis del número 1 del carrer del Parlament amb dos fills de 18 i 21 anys. Finalment, però, el desnonament s’ha executat cap a les nou del matí, després de dos intents previs.

Diversos col·lectius han convocat una protesta a les portes de l’edifici i han denunciat l‘important desplegament policial per fer efectiu el desallotjament, amb una desena de vehicles.

Fonts municipals han explicat a betevé que actualment, l’afectada es troba a la llista d’espera de la Mesa d’Emergència de l’Habitatge i confirmen que la propietat, la societat immobiliària Queyfour SL, no ha volgut negociar un lloguer social. Des del Sindicat del Barri del Poble Sec han denunciat que en aquest llançament no s’han aplicat les actuals lleis de protecció de l’habitatge i han lamentat que no “no s’ha garantit la mediació entre la propietat i l’Ajuntament”.

Un edifici reivindicat pel Sindicat de Barri del Poble Sec

El darrer intent de llançament de l’Eloisa va ser el 28 de setembre. Aquell dia també hi va haver protestes i, fins i tot, una de les manifestants va acabar detinguda. L’edifici de Parlament és una finca amb 12 pisos. L’any 2019 el Sindicat de Barri del Poble Sec va decidir ocupar quatre dels habitatges buits. Els moviments socials denuncien que des d’aleshores s’han expulsat molts veïns i que la propietat ha reformat els pisos per poder llogar-los a preus molt elevats. Ara, de fet, només queden tres pisos ocupats i un de renda antiga. En set dels habitatges ja hi viuen llogaters nous.

Segons fonts municipals, sobre l’edifici del carrer del Parlament hi consten dos expedients oberts el 2019 per obres sense permís o no ajustades a llicència, amb sancions imposades de 300 euros a cadascun. A més, el mes juny es va incorporar al procediment una denúncia ciutadana d’obres il·legals.