El Mercat de Provençals està de celebració. L’equipament arriba al mig segle de vida i es compromet a continuar tenint presència i pes al barri. “Entre tots l’hem de cuidar perquè hem de pensar que si un dia desapareix, patirem tots”, assegura Juan Antonio Ortiz, president del mercat. L’objectiu, segons Ortiz, és “aconseguir que la gent jove també agafi l’hàbit d’anar a comprar al mercat”.

Per facilitar-ho, el mercat ha incorporat novetats com uns armariets on es pot deixar la comanda i recollir-la quan al client li vagi bé. “Intentem fer barri, volem que la gent vingui. Aquí és on trobaran el producte fresc cada dia”, afegeix Ortiz. Ho saben molt bé clients com el José Manuel Huertas. “Aquí et trobes amb un tracte molt més familiar que en una gran superfície”, confirma. La Maria Asunción també té el costum d’anar-hi a comprar: “Agafo el peix, la carn, el pollastre. Fa molts anys que hi vinc i n’estic contenta”.

Activitats i xecs regal per als clients

Cap d’ells s’ha volgut perdre la festa popular per celebrar els 50 anys del Mercat de Provençals. Han engegat el dia amb esmorzar de xocolata i melindros i també han participat en el programa d’activitats que s’ha organitzat per homenatjar l’equipament. Els assistents han pogut veure a més una exposició de fotografies antigues que repassen la història del mercat.

Al ritme de la música que ha punxat un DJ, els clients també han pogut fer una gimcana per aconseguir vals de compra per 25 euros, samarretes i bosses. Les activitats pels més petits han anat a càrrec de les ludoteques Ca l’Arnó i La Verneda, que han organitzat tallers infantils de xapes i trencaclosques.